Selecciona les opcions de cercaNomés convocatòries obertes

Fons x Recerca és una guia dels programes de finançament de la recerca. Està pensada perquè els investigadors i els grups puguin localitzar aquells programes que els ofereixen oportunitats per finançar la seva recerca. Les diverses seccions permeten mantenir-se al corrent de les novetats dels programes, de manera que els investigadors puguin preparar el seu projecte amb antelació respecte a la publicació de les convocatòries.

Com funciona?

Operativa i característiques de FonsxRecerca

Fons x Recerca permet consultar informació sobre els principals programes de finançament. Cada programa disposa d’una fitxa amb tres apartats principals: Què financen, A qui s’adrecen i Aspectes per destacar. Dins d’aquests apartats, de manera resumida, s’inclou informació sobre els tipus de projecte elegibles, les despeses finançables, els requisits que han de complir els potencials beneficiaris, criteris d’avaluació, àrees prioritàries i properes convocatòries. Tots aquests aspectes es recullen de manera sintètica, per tal que l’investigador pugui veure d’un cop d’ull si el programa en qüestió presenta oportunitats per a la seva recerca.

Segons l'àrea de coneixement:

 1. Arts i humanitats
 2. Ciències
 3. Ciències de la salut
 4. Ciències socials i jurídiques
 5. Enginyeries
 6. Totes les àrees del coneixement

Fons x Recerca permet cercar els programes segons el tipus de projecte a finançar:

 1. Projecte de recerca
 2. Projecte de transferència
 3. Recursos Humans i mobilitat
 4. Accions complementàries
 5. Xarxa de recerca

Segons l'àmbit del programa i/o per paraula clau.
Podeu seleccionar l’opció Només convocatòries obertes per filtrar els resultats de la cerca.

A la secció Premis trobareu una llista ordenada alfabèticament dels premis més importants; a Documents trobareu documents d’interès relacionats amb les polítiques públiques de recerca, i a l’apartat Enllaços disposeu d’una llista d’enllaços d’entitats convocants d’ajuts.

A la pàgina principal, la secció Novetats informa dels canvis i les notícies sobre l’actualitat dels programes: canvis pel que fa als aspectes rellevants, publicació de convocatòries, resolucions, etc.

A la secció Agenda es publiquen les dates límit per presentar projectes a les convocatòries vigents vinculades a cada programa i les convocatòries publicades recentment.

Tres passos per trobar el programa de finançament més adequat

1 Identificar l'àmbit temàtic de la recerca
Els diferents programes defineixen uns àmbits de coneixement prioritaris. En la primera opció de cerca heu de seleccionar l’àrea de la vostra recerca.
2 Identificar el tipus de projecte que es vol finançar
Els programes poden finançar projectes de recerca, de transferència, de recursos humans i mobilitat, accions complementàries, o bé finançar el funcionament d’una xarxa. En la segona opció de cerca heu de seleccionar l’opció que més s’ajusti al projecte que es pretén finançar.
3 Saber quan sortirà una convocatòria
Després d’identificar el programa, cal estar al corrent del calendari de convocatòries per poder preparar amb temps el projecte. Per fer-ho, cal consultar periòdicament les pàgines web que s’indiquen en cada fitxa. En aquestes pàgines es publiquen els plans de treball, els documents que solen tenir una vigència d’entre un i dos anys, i informen tant del calendari de convocatòries com dels àmbits temàtics específics que s’hi prioritzaran. En la secció Novetats de la pàgina inicial de Fons x Recerca també s’informa de la publicació de noves convocatòries i de les notícies rellevants associades al programa. La secció Agenda informa de les dates límit vigents per presentar propostes de projecte.
Poseu-vos en contacte amb nosaltres
Si voleu tenir més informació sobre com tenir accés a Fons x Recerca des de la vostra institució o a títol individual poseu-vos en contacte amb nosaltres omplint el formulari de l'apartat Contacteu.